HomeОбщи условия

За стоките, които нямат посочени цени, може да се информирате и поръчате на тел. 052 657-800 / 0889 580 777 или  е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Поръчка и Доставка

1. Поръчка в Натуркомфорт

 *Може да направите Вашата поръчка и на телефон: 052 657-800 или 0889 580 777.

При всяка първа поръчка: Ще се свържем с Вас по телефон до 24 часа за потвърждение и уточняване на детайли относно доставката. За поръчки, направени след 17:00 ч. или в Събота и Неделя, ще се свържем с Вас в Понеделник. Поръчки се изпълняват всеки работен ден от понеделник до петък. Доставката се извършва в работно време от 9 до 18ч. За доставки в България срокът е 2 до 4 работни дни от поръчката, според населеното място.

Потвърждението е само за първата поръчка, при всяка следваща не е необходимо обаждане по телефона.

* Изпълняваме и ЕКСПРЕСНИ ДОСТАВКИ по ваша заявка с ЕКОНТ, съгласно стандартните ценоразписи на съответната куриерска фирма.

* Моля проверявайте съдържанието пред куриера, в момента на получаване на стоката. Куриерът ще ви изчака до 5 мин и при установена повреда да я опише в двустранен протокол пред вас. След подписване от вас и куриера на протокол, вие ще получите до няколко дни съответните продукти, като стойността на продуктите и транспорта ще са за наша сметка. Ако увреждането на пратката не се опише в протокол, ние не възстановяваме щетите по пратката.

*За стоките които нямат посочени цени може да се информирате и поръчате на тел. 052 657-800 / 0889 580 777 или  е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

2. Доставка и Цена

След потвърждение, вашата поръчка ще бъде изпратена на  посочения от вас адрес. Стандартната доставката е до ваша врата.

Предлагаме възможност за получаване на поръчка от нашите Дрогерии  ”Натуркомфорт”  или от офис на куриерска компания ЕКОНТ във вашия град до офис който вие посочите.

 

Цени за доставка :

 

Цени и условия за доставка с куриерска фирма ЕКОНТ:

Доставката на Вашата поръчка се извършва с куриерска фирма ЕКОНТ на указания от Вас адрес, всеки делничен ден от 9.00 до 17.30 часа, както и събота до 13.30 часа.

Доставки не се извършват в неделя, официални празници/почивни дни или извън указаните часове.

 

Цената на доставката е:

При стойност на поръчката -  цена на доставката:      

от  0  до 25 лв.      - доставка  6 лв.

от 25 до 70 лв.      - доставка 5 лв. 

 

                        при поръчка на стойност над      75 лв.  - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ДО ОФИС НА ЕКОНТ

*Посочените куриерски цени са за доставка до 5 кг.

Пратка с приоритетен час /по желание на клиента/ се оскъпява с такса от 2.50лв.

 

Цени за доставки на куриерски пратки над 5 килограма:

от        5          до        10 кг.  - доставка  7 лв.

от        10        до        15 кг.  - доставка  9 лв.

от        15        до        20 кг.  - доставка  11 лв.

от        20        до        25 кг.  - доставка  13 лв.

от        25        до        30 кг.  - доставка  15 лв.

*цената на доставката варира, в зависимост от стойността на наложения платеж

3. Метод за плащане

Доставката се плаща с наложен платеж чрез Пощенски паричен превод при получаване от клиента, поръчал съответните стоки чрез онлайн поръчка през сайта ни.

 

4. Как да поръчам

 1. За да може да пазарувате от нашия електронен магазин, първо трябва да се регистрирате. Адреса който ще пишете в регистрация ще бъде адресът, на който ще бъде изпратена поръчката.

2. Всеки път може да влизате с Вашата регистрация. Прегледайте продуктите и натискате бутона ДОБАВИ за този продукт, който искате да добавите във Вашата количка за пазаруване.
3. След приключване на вашето пазаруване отивате на КОЛИЧКА (горе в дясно) влизайки  вие виждате какво сте добавили в нея. От там може да махнете даден продукт. След това натискате бутона ПРЕГЛЕДАЙ.
4. Тази стъпка е последното място където може да откажете покупката на даден продукт. Ако избора е уточнен натискате бутона ПОРЪЧАЙ.

* При възникване на проблем или въпроси с онлайн поръчката, изпратете имейл на : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  със следното съдържание:

- дата на направената от вас поръчка
- Вашите две имена
- телефон за контакт
- адрес за доставка
- име на продукта и количество на желания от Вас продукт.

 *При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран медицински специалист или към медицинските ни консултанти в нашите Дрогерии „НАТУРКОМФОРТ”. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.

ТЕЛЕФОН ЗА ВРЪЗКА С ИНТЕРНЕТ МАГАЗИНА В РАБОТНИ ДНИ ОТ 9:00 - 19:00ч. 052 657-800 или 0889 580 777

 

Условия за ползване

С всяко Ваше действие, съставляващо пряко или косвено използване съдържанието на настоящия сайт или на предлагани с него стоки или услуги, Вие потвърждавате волята си за приемане и обвързване с клаузите на настоящото споразумение и изложените в него Общи условия, при което възникналите между Вас и "КАСТЕЛО" ЕООД отношения са предмет на уреждане от настоящото споразумение във вида му към момента на използването на сайта.

Драги клиенти, моля ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО и се запознайте с настоящото Споразумение за приемане на общите условия, преди да използвате този сайт и ел.магазин Натуркомфорт.

 

1. Общи условия

С всяко Ваше действие, съставляващо пряко или косвено използване съдържанието на настоящия сайт naturecomfort.bg или на предлагани с него стоки или услуги, Вие потвърждавате волята си за приемане и обвързване с клаузите на настоящото споразумение и изложените в него Общи условия, при което възникналите между Вас и "КАСТЕЛО" ЕООД отношения са предмет на уреждане от настоящото споразумение във вида му към момента на използването на сайта.

В случай, че не сте съгласни с изложените тук Общи условия или не желаете да се обвързвате с тях, то следва да не продължавате използването на този Сайт.

"КАСТЕЛО" ЕООД е търговското дружество, вписано в търговския регистър при Агенцията по вписванията на Република България с ЕИК:103601562 с адрес за кореспонденция: град Варна, ул. Драган Цанков №5 .

„НАТУРКОМФОРТ”е името на Дрогериите и на сайта, запазена е с регистрационен номер на марката 78116 / 17.11.2011 в патентно ведомство на Р. България.

Дружеството упражнява дейността си съобразно законодателството на Република България, в т.ч. Закона за лекарствата и аптеките в хуманната медицина, Закона за защита на потребителите и Закона за защита на личните данни.

"КАСТЕЛО" ЕООД  притежава съответните удостоверение за регистрация на Дрогерия № 0209/16,07,2001г. по смисъла на чл. 81д. от Закона за лекарствата и аптеките в хуманната медицина, затърговия на дребно с добавки и козметика в Дрогериите на дружеството.

Настоящата електронна страница, в т.ч. и приложенията й, поддържани от "КАСТЕЛО" ЕООД , има чисто информационен характер. Полаганите усилия от наша страна, за осигуряване на достоверност и точност на представената информацията, актуалността и верността на същата, доколкото изхожда от нас или е предоставена по съответния законов ред от трети източник. "КАСТЕЛО" ЕООД си запазва правото да коригира евентуални грешки, пропуски или неточности в представената информация. Така също ние не гарантираме и не се задължаваме да осигурим работа на сайта без прекъсване или без възникване на грешки в т.ч. относно ползването на онлайн услугите. Използването на предоставените в сайта връзки към други интернет сайтове, включително връзки към информация, услуги, продукти, материали, както и всякакви други ресурси, съдържащи се в тях, е единствено на Ваш собствен риск. Независимо от всичко, ние полагаме усилия за осигуряване на това, предоставената на сайта ни информация да бъде актуална и точна, за да Ви бъдем максимално полезни за пълноценното Ви информиране по разглежданите от нас теми. "КАСТЕЛО" ЕООД си запазва правото да не отговаря на всички искания от всякакъв вид, получени по какъвто и да е начин (електронен път, телефон и др.).

С оглед актуалността на предоставената информация и за избягване на евентуални недоразумения, заинтересованите от съдържанието на съответната страница лица следва да се обръщат за уточнение към нашите служители, в Дрогерии”НАТУРКОМФОРТ” , тел. 052 657-800 / 0889 580 777 или  е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

"КАСТЕЛО" ЕООД не носи отговорност за физически и морални проблеми в следствие на посещението на уебсайта и информацията която е публикувана в него.

 

 Отговорности

Драги клиенти, моля да се консултирате с квалифициран медицински специалист или към медицинските ни консултанти в нашите Дрогерии „НАТУРКОМФОРТ” преди използване на Хранителни добавки , предлагани чрез сайта ни.

Необходимо  е да вземете под внимание факта, че хранителните добавки не са лекарства и не действат като такива. Хранителните добавки не заместват разнообразното и балансирано хранене. Никога не превишавайте препоръчваната дневна доза оказана върху опаковката. Съхранявайте хранителните добавки според инструкцията на етикета или опаковката, винаги на  места недостъпни за деца. Информацията за продуктите е представена единствено като листовка за начина на използване на хранителните добавки, предоставен от производителя. Пълнотата и достоверността на информацията не е гарантирана от страна на "КАСТЕЛО" ЕООД. Използването на предоставените в сайта връзки към други интернет сайтове, включително връзки към информация, услуги, продукти, материали, както и всякакви други ресурси, съдържащи се в тях, е единствено на Ваш риск.

Най-учтиво Ви молим, да се КОНСУЛТИРАТЕ  С КВАЛИФИЦИРАНО МЕДИЦИНСКО ЛИЦЕ преди използване на продуктите, предлагани чрез сайта или преди да решите да съобразите поведението си с публикуваните в сайта статии, информационни карета, коментари в чатовете в реално време или друга информация, предоставена Ви от сайта, независимо по какъв ред. Част от  информационна ни база се черпи от източници, създадени от трети лица, ние не поемаме никаква отговорност за точността, надеждността, коректността или пълнотата на предоставената информация, относно съдържание, услуга или стока, включително относно вещества или субстанции. "КАСТЕЛО" ЕООД не дава гаранция за точността, пълнотата или полезността на предоставената в сайта информация. Не се изключва възможността за грешки и пропуски на сайта и изтриване на целите  или частични данни, поради технически или човешки фактори, поради което и не носи отговорност в тази връзка. "КАСТЕЛО" ЕООД не осигурява незабавно подновяване на информацията, съдържаща се в сайта, в случай, че същата е неактуална с оглед съвременното ниво на развитие на науката.

Съдържанието в сайта не препоръчва прилагането на самолечение на здравни проблеми.  *При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран медицински специалист или към медицинските ни консултанти в нашите Дрогерии „НАТУРКОМФОРТ”. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.

 

Предоставяне на информация за здравни грижи

Доколкото в сайта е предоставената информация за здравни грижи, същата описва общите принципи на здравни грижи, при което не е предназначена като специфична инструкция за индивидуални пациенти и не следва да се тълкува като такава. Никога не спирайте самоволно предписано Ви лечение и не  замествайте лекарствените средства с хранителни добавки. Хранителните добавки могат само да съпътстват дадено лечение, без да го заменят като такова. Предоставената информация няма характер на медицинска консултация и не цели даването на подобна. Същата не е съставлява ръководство за самолечение и в никакъв случай не замества и не може да замести медицинската консултация, диагностика или лечение, давана от квалифициран лекар. Тя има чисто справочен характер и цели единствено да Ви осигури още един информационен източник, наред с много други подобни. При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, ПОТРЕБИТЕЛЯТ ВИНАГИ СЛЕДВА ДА СЕ ОБРЪЩА ЗА МЕДИЦИНСКА КОНСУЛТАЦИЯ КЪМ КВАЛИФИЦИРАН И ПРАВОСПОСОБЕН ЛЕКАР. На така предоставената информация не следва да се разчита като единствено вярна, като същата следва да се проверява, като за целта следва да се обръщате към квалифициран специалист – лекар, фармацевт и др. Именно поради това, ползвайки настоящия сайт, Вие сте наясно и се съгласявате с това, че ние не носим отговорност при евентуално възникнал риск или евентуално настъпили вреди, резултат от това, че сте ползвали съдържанието на сайта, без да съобразите настоящите условия.

 

Съдържание и авторски права

Уебсайтът съдържа авторски материали и текстове, графични лога, изображения, лога на търговски марки, бази данни и софтуер, които са собственост или са лицензирани от “КАСТЕЛО” ЕООД  и са  защитени от българските и други приложими закони.  Възпроизвеждането, копирането и разпространяването на съдържанието, на уебсайта и/или  който и да е негов елемент, обект на интелектуална собственост,  може да се извършва само и единствено с писменото съгласие на „КАСТЕЛО” ЕООД. Използването на услугите на уебсайта не предоставя на потребителите каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост в цялост, нито върху която и да е част от тях. Разрешение за изтегляне на материали от този сайт се дава само за лични некомерсиални цели.

 

2. Поверителност на вашите данни

„КАСТЕЛО” ЕООД обработва и предприема мерки за защита на личните  данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че „КАСТЕЛО” ЕООД има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. Ние използваме Вашите лични данни, за да идентифицираме Вашия достъп до сайта или за изследване на вашето потребителско мнение. Наше задължение е да не предоставяме Вашите данни на трети лица, освен в случаите, когато законът ни задължава. За да Ви обслужим и изпълним Вашата поръчка са ни необходими следните данни: 

- име и фамилия

- e-mail

- телефон за връзка

- адрес за доставка и за фактура ако желаете

- пощенски код

В последствие може да коригирате тези данни от Вашият личен профил.

Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, абонамент за новини, връзка с Вас в случай на проблеми свързани с поръчката. Освен информацията, предоставена от Вас, може да събираме и други данни по време на Вашето посещение на сайта ни, като използваме инструменти за автоматично събиране на информация, връзки, страници и др.подобни. Тази информация се съхранява в нашата база данни, за да можем да отговорим на Ваше евентуално запитване или да Ви изпратим желаните от Вас стоки на посочен от Вас адрес.

Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните.  Вашият потребителският профил може да бъде изтрит от системата на naturecomfort.bg заедно с прилежащите към него данни при писмено желание от Ваша страна.

*Не е позволено непълнолетни лица да дават лични данни в сайта на електронния магазин без разрешението на своите родители или настойници. 

 

3. Поръчка

Всяка поръчка на продукт или услуга през системата на naturecomfort.bg е свързана със задължение за заплащане - наложен платеж при получаване на стоката. Поръчки приемаме 24 часа в денонощието, също в почивните дни и в дните на официалните празници/ПОРЪЧКА И ДОСТАВКА т.1 Поръчка/. В процеса на поръчка, имате възможност да видите продуктите, които купувате и цени на продуктите които са отбелязани /стоките които нямат цени, може  разберете тяхната стойност след обаждане на тел. 052 657-800 или 0889 580 777 или да получите информация като ни пишете на e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it../,вашите имена, e-mail, телефон, адрес, пощенски код, начин на доставка и плащане. След приключване на поръчката и ако това е първата Ви поръчка на посочения от вас телефон ще получите обаждане от нас с потвърждение на предоставената от вас информация. За всяка следваща поръчка ще получите потвърждение само по e-mail.  За промяна в статуса на поръчката ви ще бъдете уведомявани по е-mail-потвърждение, обработване, изпращане и др. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите от Вашия личен профил.

 

4. Цените

Всички цени са в лева с включен ДДС. Цените на продуктите са показани без цената за доставка, за която можете да се информирате от  ПОРЪЧКА И ДОСТАВКА т.2 Доставка и цена или да получите информация за нея като ни се обадите на тел. 052 657-800 / 0889 580 777 или пишите на e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

*За стоките които нямат посочени цени може да се информирате и поръчате на тел. 052 657-800 / 0889 580 777 или  е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

5. Проблеми при изпълнение на поръчката

Стремим се да изпълняваме всички поръчки с точност и коректност. Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини: 

1. Ако някой от поръчаните продукти не е наличен при нас ще се свържем с Вас по телефон или с писмо на вашия e-mail.

2. Посочили сте грешни или непълни данни за доставка -  имена, адрес, телефон, пощенски код.

При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност по наша вина, ще поемем разходите по последващо връщане и замяна на не съответстващите продукти. При невъзможност за доставка не по вина на naturecomfort.bg - не се намирате на посочения от Вас адрес или не отговаряте на обажданията на доставчика, вашата поръчка ще бъде върната при нас докато се свържем с вас. 
 

6. Плащане

Предлагаме 2 начина за плащане:

Плащане при доставка: При получаване на поръчката се заплаща с наложен платеж чрез Пощенски паричен превод на куриера или при взимане на поръчката от офис на куриерската фирма.

- Плащане на място в наша Дрогерия при получаване на поръчката.
 *Можете да се информирате от  ПОРЪЧКА И ДОСТАВКА т.2 и т.3

 

7. Доставка и получаване на продуктите

- Доставка на адрес: избира се в процеса на поръчка след попълване на точен адрес, имена, пощенски код, предпочитана дата и начин на доставка.
- Получаване на място в избрана от вас Дрогерия  „Натуркомфорт”: избира се в процеса на поръчка след като изберете предпочитана дата и час на получаване.

 

8. Отказване от поръчка, връщане и рекламация

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок от 14 работни дни съгласно законодателството на Република България. В такъв случай Клиентът е отговорен само за директните разходи по връщането на продуктите.
Клиентът е задължен да информира „КАСТЕЛО” ЕООД за своето намерение да върне закупените продукти, чрез всякакви средства за писмена комуникация (e-mail, факс или други) в рамките на 14 работни дни след получаването на продуктите. 

Можете да върнете закупените от нас продукти без причина за връщане в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия: 

           - Продуктите да са в оригиналната си опаковка;

           - Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване;

           - Да включите оригиналната фактура/издава се при желание от ваша страна/ или касов бон , с която сте получили продуктите. С всяка ваша поръчка ще получите придружаващ документ - фискален бон или фактура по ваше желание;

           - Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка.

Можете да замените продуктите с други или да възстановим стойността им, ако не желаете замяна. Възстановяваме стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка в срок до 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашия отказ от поръчка.

Адрес за връщане на продуктите:

гр. Варна, бул. 8-ми Приморски полк 97,

Дрогерия”НАТУРКОМФОРТ”

Тел. 052 657 800

-Рекламации и въпроси към нас: Моля, свържете се с нас на телефон тел. 052 657-800 или 0889 580 777 или на  е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. за да обсъдим всякакви въпроси, свързани с продуктите предоставяни от сайта www.naturecomfort.bg

  

Защита на личните данни

"КАСТЕЛО" ЕООД, собственик на онлайн магазин www.naturecomfort.bg и е регистрирано като администратор на лични данни по Закона за защита на личните данни под номер 154681/25.01.2012г.

"КАСТЕЛО" ЕООД е търговското дружество, вписано в търговския регистър при Агенцията по вписванията на Република България с ЕИК:103601562 със седалище и адрес на управление: гр.Варна, ул. Хан Тервел 29  и адрес за кореспонденция: град Варна, ул. Драган Цанков №5 .

„НАТУРКОМФОРТ”е името на Дрогериите и на сайта, запазена е с регистрационен номер на марката 78116 / 17.11.2011 в патентно ведомство на Р. България.

Дружеството упражнява дейността си съобразно законодателството на Република България, в т.ч. Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, Закона за защита на потребителите и Закона за защита на личните данни.

"КАСТЕЛО" ЕООД  притежава съответните удостоверение за регистрация на Дрогерия № 0209/16,07,2001г. по смисъла на чл. 81д. от Закона за лекарствата и аптеките в хуманната медицина, затърговия на дребно с добавки и козметика в Дрогериите на дружеството.

Нашият сайт и онлайн магазин е организиран така, че да позволява да ни посещавате в Интернет, без да се легитимирате или да давате каквато и да било лична информация. "КАСТЕЛО" ЕООД гарантира на своите клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни.

„КАСТЕЛО” ЕООД обработва и предприема мерки за защита на личните  данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че „КАСТЕЛО” ЕООД има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. Ние използваме Вашите лични данни, за да идентифицираме Вашия достъп до сайта за изследване на вашето потребителско мнение и за подобряване качеството на обслужването.

"КАСТЕЛО" ЕООД се задължава да не редактира и да не предоставяме Вашите данни на трети лица или да разкрива лична информация без изрично предварително разрешение на потребителите, освен в случаите, когато трябва да се подчини на законова процедура.

За да Ви обслужим и изпълним Вашата поръчка са ни необходими следните данни: 

- име и фамилия

- e-mail

- телефон за връзка

- адрес за доставка и за фактура ако желаете

- пощенски код

В последствие може да коригирате тези данни от Вашият личен профил.

Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, абонамент за новини, връзка с Вас в случай на проблеми свързани с поръчката. Освен информацията, предоставена от Вас, може да събираме и други данни по време на Вашето посещение на сайта ни, като използваме инструменти за автоматично събиране на информация, връзки, страници и др.подобни. Тази информация се съхранява в нашата база данни, за да можем да отговорим на Ваше евентуално запитване или да Ви изпратим желаните от Вас стоки на посочен от Вас адрес. Информацията, която събираме, за да разберем Вашите потребности и интереси, ни помага да направим посещението Ви персонализирано. Например, ние може да използваме Вашата информация, за да Ви:

• помогнем при попълване на Вашата поръчка;
•да Ви информираме относно продуктите които предлагаме;
•да Ви информираме за нови стоки;
• да Ви предоставим нови промоционални оферти;
• да обработим изпълнение и плащане на Вашата поръчка.

Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните.  Вашият потребителският профил може да бъде изтрит от системата на naturecomfort.bg заедно с прилежащите към него данни при писмено желание от Ваша страна.

Изявлението за защита на личните данни важи за електронния магазин на "КАСТЕЛО" ЕООД. Нашият сайт може да съдържа информация и връзки към други доставчици, за които не можем да носим отговорност относно тяхната защита на личните Ви данни. Когато напускате нашия сайт, моля  информирайте относно изявлението за поверителност на всеки сайт, който събира лична информация.
При възникнали промени на политиката ни за защита на личните данни, те ще бъдат оповестени в нашия сайт.
Настоящата политика е част от Условията за ползване на този сайт и като такава следва да бъде прилагана и тълкувана в съответствие със законите на Република България.

*Не е позволено непълнолетни лица да дават лични данни в сайта на електронния магазин без разрешението на своите родители или настойници. 

 

Facebook

 Това онлайн приложение използва Social Plugins („Plugins“) на социалната мрежа facebook.com, която се поддържа от  Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. („Facebook“). Plugins се разпознават по логата на Facebook (бяло „f“ на син фон или „вдигнат нагоре палец“) или биват  отличени с „Facebook Social Plugin”.  Когато влезете в дадена уеб страница, Вашият браузер веднага ще направи директна връзка със сървърите на Facebook. Съдържанието на този Plugin ще бъде предадено директно от Facebook към Вашия браузер, който ще го свърже с интернет страницата."Буров" ЕООД не може да влияе на количеството данни, които Facebook събира с помощта на тези Plugins. Затова чрез следния линк ние Ви информираме само за това, което ни е известно http://www.facebook.com/help/?faq=17512. Чрез свързването с тези Plugins Facebook получава информация, че съответната наша интернет страница или платформа е била посетена. Ако сте се логнали във Facebook, Facebook може да причисли това посещение към Вашия профил. Ако си взаимодействате с тези  Plugins, напр. натиснете бутона „Харесвам“, или напишете коментар, съответната информация веднага ще бъде прехвърлена от Вашия браузер към Facebook и ще бъде запаметена там. Ако не сте регистриран във Facebook, пак има възможност Facebook да разбере Вашия IP адрес и да го запамети. Тези Plugins на Facebook могат да бъдат прикрепени от операторите на сайтове върху собствените интернет страници или пралтформи. С едно кликване върху тези Plugins регистрираните във Facebook потребители могат автоматично да оставят съобщение в техния Facebook профил, че харесват информацията от линковете на оператора на сайта. Свързаният с Facebook Plugin „си комуникира“ текущо с Facebook и при посещение на интернет страницата, изпраща данните на Facebook - дори и ако потребителят не е кликнал на Plugins. Чрез така наречената iFrame-връзка браузърът зарежда освен стартираната страница и една допълнителна по-малка „страница в страницата“, която съдържа съответния Plugin. В случай на Plugin принадлежащ на Facebook  тази iFrame-връзка или изходният текст изхожда напълно от Facebook и не може да бъде контролиран или обработван от"КАСТЕЛО" ЕООД. Ако потребителят не е логнат във Facebook или изобщо не е регистриран там, пак му се поставя „бисквитка“, която не може да бъде разпозната напр. като B7dcTqgWq3fuDgIIFw47QPIO и е валидна две години. Ако браузърът по-късно отново се свърже със сървъра на социалната мрежа, „бисквитката“ се прехвърля и може да спомогне за създаването на профил. При потребители, които се регистрират в последствие, също е възможна връзка с информацията, съдържаща се в „бисквитката“. Ако потребителят е логнат в текущата сесия във Facebook, се предава информация както за страницата, така и за „бисквитката“ - при това е възможно тази информация за идентификация на сесията да бъде причислена към съответния акаунт. На нас не ни е известен обхвата на данните и целите, за които те се събират, както и как се използват от Facebook. Относно информация за Вашите права и възможности за настройка за защита на Вашите лични данни, молим да се обърнете към Facebook Inc. , или да следвате инструкциите за защита на личните данни на Facebook.

 

 Политика за опазване на личните данни

Информация за нас:

"КАСТЕЛО" ЕООД е търговското дружество, вписано в търговския регистър при Агенцията по вписванията на Република България с ЕИК:103601562 с адрес за кореспонденция: град Варна, ул. Драган Цанков №5 . със седалище и адрес на управление град Варна, ул. Хан Тервел №29  : , Тел: 0888 529652; Факс: 052601371; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

„НАТУРКОМФОРТ”е името на Дрогериите и на сайта, запазена е с регистрационен номер на марката 78116 / 17.11.2011 в патентно ведомство на Р. България.

Информация за контакти в „НАТУРКОМФОРТ”, относно опазване на личните данни на нашите клиенти: 

адрес за кореспонденция: град Варна, ул. Любен Каравелов №19А

Длъжностно лице по защита на личните данни: К.Алексиева

 

Нашият основен стремеж, при работа с лични данни

"КАСТЕЛО" ЕООД обработва Вашите лични данни с цел да предостави на Вас и на Вашето домакинство по-добри, по-качествени и по-разнообразни продукти и услуги. Ние непрекъснато се стремим да подобрим обслужването си и техническите параметри на мрежата ни. С оглед тази цел, "КАСТЕЛО" ЕООД е изградило и мрежа от стратегически търговски партньорства, с която се стреми да задоволи в максимална степен всички Ваши потребности при използване на нашето продуктово портфолио.

Сигурността на данните, които сте ни поверили е много важна за нас. Тя има голямо значение за успеха на нашия бизнес и за обществения ни имидж. Ето защо ние защитаваме Вашите данни като прилагаме всички подходящи технически и организационни средства, с които разполагаме, за да не допускаме неразрешен достъп, неразрешено или злонамерено ползване, загуба или преждевременно заличаване на информация.

Ние събираме и обработваме лични данни само при спазване на изискванията на местното и европейското законодателство. Наясно сме, че обработването на Вашите данни е свързано с определена причина и не може да се извършва без ограничение.

Настоящата „Политика за защита на личните данни“ има за цел да Ви разясни как и защо обработваме личните Ви данни.

Как и защо използваме личните Ви данни

За изпълнение контекста на преддоговорни отношения

Ние обработваме идентификационните Ви данни и други лични данни, за да предоставяме продуктите, които сте заявили и които ползвате от нас, както за да изпълняваме заявените от Вас стоки.

Обработката се извършват с цел:

 • установяване на самоличността на клиента през всички търговски канали;
 • управление и изпълнение на Вашите заявки за продукти, изпълнение на заявки за продукти;
 • изготвяне и изпращане на сметка/фактура за продуктите  - по желание на клиента/, които използвате при нас;
 • за да осигурим необходимото Ви цялостно обслужване, както и да събираме дължимите суми за поръчаните продукти
 • изпращане на куриерски услуги , обслужване на отказ от сделка;
 • уведомление за всичко, свързано с продуктите, които ползвате при нас, изпращане на различни известия, уведомление за проблеми, грешки или за да отговорим на подадени от Вас молби, жалби, предложения;
 • анализ на клиентската история и изготвяне на потребителски профил с оглед определяне на подходяща цена за Вас;
 • установим и/или предотвратим незаконосъобразни действия или действия в противоречия с нашите условия за съответните услуги;
 • оценим и измерим ефективността от рекламите ни, както и да ви предложим рекламно съдържание, което да е адекватно на нуждите Ви;

За изпълнение на нормативни задължения

Ние обработваме идентификационните Ви данни, данни за местоположението и други лични данни, за да спазим задължения, които са предвидени в нормативен акт, така например:

 • задължения за предоставяне на информация на Комисията за регулиране на съобщенията или трети лица, разписани в Закона за електронните съобщения;
 • изпълнение на задължения във връзка с продажбата от разстояние, продажбата извън търговския обект, предвидени в Закона за защита на потребителите;
 • предоставяне на информация на Комисията за защита на потребителите или трети лица, предвидени в Закона за защита на потребителите;
 • предоставяне на информация на Комисията за защита на личните данни във връзка със задължения, предвидени в нормативната уредба за защита на личните данни – Закон за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 от 27 април 2016 година и др.;
 • задължения, предвидени в Закона за счетоводството и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и други свързани нормативни актове, във връзка с воденето на правилно и законосъобразно счетоводство;
 • предоставяне на информация на съда и трети лица, в рамките на производство пред съд, съобразно изискванията на приложимите към производството процесуални и материалноправни нормативни актове;
 • за да изпълним задълженията си за осигуряване на електронни съобщения при кризи от невоенен характер, режим „Военно положение", режим „Положение на война" или за друго извънредно положение;
 • удостоверяване на възраст при пазаруване онлайн.

След Ваше съгласие

В някои случаи ние обработваме личните Ви данни, само след предварителното Ви писмено съгласие. Съгласието е отделно основание за обработване на личните ви данни и целта на обработката е посочена в него, и не се покрива с целите, изброени в тази политика. Ако ни дадете съответните съгласие и до неговото оттегляне или прекратяване на всякакви договорни отношения с Вас:

 • Предлагаме Ви продукти от сайта на "КАСТЕЛО" ЕООД, като извършваме детайлни анализи на Ваши предоставени от Вас основни лични данни;

Основни лични данни включват имена, телефон за връзка, адрес (постоянен адрес или адрес на куриерска фирма).

Предоставените съгласия могат да бъдат оттеглени по всяко време. Оттеглянето на съгласието няма отражение върху изпълнението на договорните задължения на "КАСТЕЛО" ЕООД. Ако оттеглите съгласието си за обработване на лични данни за някой или всички начини, описани по-горе, "КАСТЕЛО" ЕООД няма да използва личните Ви данни и информация за определените по-горе цели. Оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на обработването, основано на дадено съгласие преди неговото оттегляне.

Ние имаме голямо портфолио от предлагани продукти. Когато ни предоставите съгласие за обработка на данни, това съгласие се отнася до всички продукти, които ползвате.

За да оттеглите даденото съгласие е необходимо само да използвате, сайта ни или просто данните ни за контакт.

С оглед наш легитимен интерес

Ние използваме данните Ви за идентификация (с изключение на ЕГН), с наш легитимен интерес, за да извършим основен анализ на данните Ви с цел да пригодим предлаганите от нас услуги към индивидуалните Ви потребности и да Ви предложим нови услуги, които да ги задоволяват.

Обработка на анонимизирани данни

Ние обработваме Вашите данни за статически цели, това означава за анализи, в които резултатите са само обобщаващи и следователно данните са анонимни – например, за да представим движение на големи групи хора. Идентифицирането на конкретно лице от тази информация е невъзможно.

Какви данни обработваме :

данни за идентификация :

- име и фамилия

- e-mail

- телефон за връзка

- адрес за доставка и за фактура ако желаете

- пощенски код

други данни:

 • информация за вида и съдържанието на договорното отношение, както и всяка друга информация, свързана с договорното правоотношение, включително:
  • електронна поща, писма, информация за заявките ви за отстраняване на проблеми, жалби, молби, оплаквания;
  • друга обратна връзка, която получаваме от вас;
  • лични данни за контакт - адрес за контакт, телефонен номер и информация за контакт (имейл, телефонен номер), пол, възрастова група;
  • видео записи, които се правят с цел подобряване на сигурността от магазинната мрежа на КАСТЕЛО" ЕООД;
  • предпочитания за стоките, които ви предоставяме;
  • информация за платежна информация във връзка с плащанията направени към КАСТЕЛО" ЕООД;
 • друга информация като:
  • клиентски номер, код или друг идентификатор, създаден от КАСТЕЛО" ЕООД за идентификация на потребителите;
  • данни, предоставяни през интернет страницата на дружеството;
  • информация за използваното крайно електронно съобщително устройство, вида на устройството, използваната операционна система, IP адрес при посещение на интернет страницата ни;

Когато обработваме основните Ви лични данни и описаните други данни за целите на предоставяне на продукти , за тяхното заплащане, за изпълнение на Ваши заявки за стока, както и с цел да изпълним наши нормативни задължения, тази обработка е задължителна, за изпълнение на тези цели. Без тези данни, не бихме могли да предоставяме съответните услуги. Ако не ни предоставите данни за идентификация, не бихме могли да Ви предоставим желания от Вас  продукт.

Защо и как използваме автоматизирани алгоритми

За обработването на Вашите лични данни ние използване частично автоматизирани алгоритми и методи с цел постоянно подобряване на нашите продукти и услуги, за придаване на по-лично към Вас, за адаптиране на продуктите и услугите ни към Вашите нужди по най-добрия възможен начин. Този процес се нарича профилиране.

Как защитаваме Вашите лични данни

За осигуряване на адекватна защита на данните на компанията и своите клиенти, ние прилагаме всички необходими организационни и технически мерки, предвидени в Закона за защита на личните данни, както и най-добрите практики от международни стандарти (ISO 27001:2013 и др.), групови практики на КАСТЕЛО" ЕООД и др.

Компанията е установила структури по предотвратяване на злоупотреби и пробиви в сигурността, определила е Длъжностно лице за защита на данните, които подпомагат процесите по опазване и обезпечаване сигурността на Вашите данни.

С цел максимална сигурност при обработка, пренос и съхранение на Вашите данни, може да използваме допълнителни механизми за защита като криптиране, псевдонимизация и др.

Кога изтриваме Вашите лични данни

По правило, прекратяваме използването на вашите лични данни, за целите, свързани с пристигналата пратка/договорното правоотношение, след прекратяване на договора, но не ги изтриваме преди изтичане на една година или до окончателно уреждане на всички финансови задължения и изтичане на нормативно определените задължения за съхраняване на данните, като задължения по Закона за електронните съобщения за съхраняване и предоставяне на информация за целите на разкриване и разследване на престъпления, задължения (6 месеца) по Закона за счетоводството за съхранение и обработка на счетоводни данни (11 години), изтичане на определените в Закона за задълженията и договорите давностни срокове за предявяване на претенции (5 години), задължения за предоставяне на информация на съда, компетентни държавни органи и др. основания, предвидени в действащото законодателство (5 години). Моля да имате предвид, че няма да изтрием или анонимизираме Ваши лични данни, ако те са необходими за висящо съдебно, административно производство или производство по разглеждане на ваша жалба пред нас.

Вашите данни могат да бъдат и анонимизирани. Анонимизирането представлява алтернатива на изтриването на данните. При анонимизация, всички лични разпознаваеми елементи /елементи, позволяващи идентифицирането Ви, се заличават необратимо. За анонимизирани данни няма нормативно задължени за изтриване, тъй като не представляват лични данни.

Кога и защо споделяме лични данни с трети лица

Ние предоставяме Ваши лични данни на трети лица, като основната ни цел е да Ви предложим качествено, бързо и комплексно обслужване като се грижим продуктите и услугите, които Ви предлагаме да покриват вашите очаквания. Не предоставяме Ваши лични данни на трети лица, преди да сме се уверим, че са взети всички технически и организационни мерки за защита на тези данни като се стремим да осъществяваме строг контрол за изпълнение на тази цел. В този случай ние оставаме отговорни за конфиденциалността и сигурността на вашите данни.

Лични данни предоставяме на следните категории получатели (администратори на лични данни):

Лица, обработващи данни от името на КАСТЕЛО" ЕООД:

 • пощенски оператори, с оглед изпращане на пратки, съдържащи договори, допълнителни споразумения и други документи и необходимостта от удостоверяване на самоличността при връчването им;
 • лица, наети на граждански договор от КАСТЕЛО" ЕООД, подпомагащи процесите по продажба, логистика, доставка и др.;
 • органи, институции и лица, на които сме длъжни да предостави лични данни по силата на действащото законодателство;
 • други доставчици на електронни съобщителни услуги
 • банки за обслужване на плащанията, извършени от Вас;
 • охранителни фирми, притежаващи лиценз за извършване на частна охранителна дейност във връзка с обработване на видеозаписите от обекти на КАСТЕЛО" ЕООД или осигуряване на пропускателния режим в обектите;
 • лица, предоставящи услуги по организиране, съхраняване, индексиране и унищожаване на архиви на хартиен и/или електронен носител;
 • лица, извършващи консултантски услуги в различни сфери.
 • компетентни органи, които по силата на нормативен акт имат правомощия да изискват предоставянето на информация, сред която и лични данни, като например – съдилища, прокуратура, различни регулаторни органи като Комисия за защита на потребителите, Комисия за регулиране на съобщенията, Комисия за защита на личните данни, органи с правомощия по защита на националната сигурност и обществен ред;

Лица, обработващи данните от свое име

Вашите права, във връзка с обработване на личните Ви данни

Право на информация:

Вие имате право да поискате:

 • информация за това дали отнасящи се до вас данни се обработват, информация за целите на това обработване, за категориите данни и за получателите или категориите получатели, на които данните се разкриват;
 • съобщение в разбираема форма, съдържащо личните ви данни, които се обработват, както и всяка налична информация за техния източник;
 • информация за логиката на всяко автоматизирано обработване на лични данни, отнасящи се до вас, поне в случаите на автоматизирани решения.

Право на корекция:

В случай, че обработваме непълни или сгрешени/грешни данни, Вие имате право, по всяко време, да поискате:

 • да заличим, коригираме или блокираме Ваши лични данни, обработването на които не отговаря на изискванията на закона;
 • да уведомим третите лица, на които са били разкрити личните му данни, за всяко заличаване, коригиране или блокиране, с изключение на случаите, когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия.

Право на възражение:

По всяко време имате право да:

 • възразите срещу обработването на личните Ви данни при наличие на законово основание за това; когато възражението е основателно, личните данни на съответното физическо лице не могат повече да бъдат обработвани;
 • възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг.

Право на ограничаване на обработването*:

Можете да поискате ограничаване на обработващите се персонализиращи данни ако:

 • оспорвате верността на данните, за периода, в който трябва да проверим верността им; или
 • обработването на данните е без правно основание, но вместо да ги изтрием, Вие искате тяхното ограничено обработване; или
 • повече нямаме нужда от тези данни (за определената цел), но Вие имате нужда от тях за установяването, упражняването или защитата на правни претенции; или
 • сте подали възражение за обработването да данните, в очакване на проверка дали основанията на администратора са законни.

Право на преносимост на данни*:

Можете да поискате от нас да предоставим личните данни, които сте поверили на нашата грижа в организиран, подреден, структуриран, общоприет електронен формат ако:

 • обработваме данните съгласно договора и базирано на декларацията за съгласие, която може да бъде оттеглена или на договорно задължение и
 • обработването се извършва автоматично

Право на жалба*:

В случай, че смятате, че нарушаваме приложимата нормативна уредба, Ви молим да се свържете с нас за изясняване на въпроса. Разбира се, имате право да подадете жалба пред Комисията за защита на личните данни. След 25 май 2018 г. ще можете да подадете жалба и пред регулаторен орган, в рамките на ЕС.

Моля, уведомете другите потребители, ако те ползват услуги, закупени от Вас (например персонал или семейство членове) относно обработката и предаването на Вашите данни.

Заявленията за достъп до информация или за корекция се подават лично или от изрично упълномощено от Вас лице, чрез нотариално заверено пълномощно. Заявление може да бъде отправено и по електронен път, по реда на Закона за електронния документ и електронния подпис.

Ние се произнасяме по Вашето искане в 14-дневен срок от неговото подаване. При обективно необходим по-голям срок – с оглед събиране на всички искани данни и това сериозно затруднява дейността ни, този срок може да бъде удължен до 30 дни. С решението си ние даваме или отказва достъп и/или исканата от заявителя информация, но винаги мотивираме отговора си.

Актуалност и промени на политиката

С цел да прилагаме най-актуалните мерки за защита и с цел спазване на действащото законодателство, ние ще актуализираме редовно настоящата Политика за защита на личните данни. Ако промените, които направим, са съществени, можем да публикуваме съобщение за направените промени в нашите интернет сайт. Приканваме Ви редовно да преглеждате текущия вариант на тази Политика за защита на личните данни, да бъдете постоянно информирани за това, как ние се грижим за защитата на личните данни, които събираме.

Тази Политика за защита на личните данни е актуализирана за последен път на 23.05.2018г.